fredag 8 april 2016

Fredag 8/4

Hej, 

Veckan efter påsklovet har gått i raketfart och vi har tyvärr inte hunnit uppdatera bloggen förrän i dag fredag. 

Det har hänt mycket nytt i klassen de senare veckorna då vi både fått två nya klasskamrater, Lina och Sofia från parallellklassen och en ny lärare, Karin Berglind. Vi trivs bra med varandra och alla har jobbat väldigt bra denna vecka. 

Thom Westin är vår nya HKK-lärare. HKK står för hem- och konsumentkunskap. Förutom att laga mat och baka kommer vi bland annat lära oss om källsortering, återvinning, att skriva inköpslista samt handla i affär. 

I NO som vi har med vår nya klasslärare Karin så lär vi oss om olika fåglar. Vi har målat bofinkar och lyssnat på olika fågelsånger i skogen. 

Under hösten kommer vi arbeta en del ämnesöverskridande. Det betyder att vi "blandar" ämnen. Det kan till exempel handla om att inkludera matematik i vår NO-undervisning eller jobba med svenska när vi skriver/läser inom SO-ämnena. 

I klassrummet har vi en burk som vi samlar/fyller med makaroner. När vi till exempel jobbat bra på lektionerna får vi makaroner att lägga i den. Nu är burken full, hurra, och vi ska få åka till Husbybadet på måndag. Därefter äter vi på Mc Donalds innan vi åker tillbaka till skolan. Badkläder med denna dag! Skolan står för lunch. 

Vi kommer fortsättningsvis försöka skriva ett par gånger i veckan i bloggen. Ibland mer, ibland mindre. Ni är så klart alltid välkomna att höra av er direkt till oss dagtid på telefon 08-594 96 737. Lämna ett röstmeddelanden om vi inte svarar så ringer vi upp när tillfälle ges. 

Viktigt inför vecka 15: 

Måndag - Husbybadet, ta med badkläder! Vi åker ca 9.00 och är tillbaka senast 14.00.

Tisdag - Idrott 

Onsdag - Halv studiedag fr.om. 12.30

Torsdag - Bad som vanligt i Sollentuna simhall. 


Nedan följer några foton från fredagens NO-lektion i skogen:

Vitsippor och blåsippor.

Trevlig helg! 

Med vänlig hälsning, 
Elever och personal i 1-4A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar