fredag 29 april 2016

Fredag 29/4

Hej alla föräldrar, familjemedlemmar, vänner och bekanta! 

Vår blogg har strulat lite i dag och den vill inte publicera det vi skrivit tidigare under dagen. Risk finns därför att det blir ett dubbelt inlägg denna vecka. 

Ytterligare en vecka har gått i raketfart. Vi har haft en bra vecka med massa roliga upptåg. 

Inom matematiken har vi börjat med rumsuppfattning. Vi lär oss olika lägesord som på, under, bakom, bredvid etc. I veckan hade vi en heltokig lektion där vi bland annat fick stå PÅ och ligga UNDER stolen. Det är roligt och effektivt att använda hela kroppen vid inlärning. 


Vi skrattade jättemycket allihopa.

Vi har börjar med källsortering och återvinning i NO denna vecka. Vi har bland annat sett en film om återvinning, källsorterat papper och gått till en glasinsamling som ligger nära skolan. Där pratade vi om olika sorters färg på glas och var de ska kastas. I klassrummet har vi pratat om vikten av att vara snäll mot miljön och vad vi kan göra för att bidra till en hållbar utveckling. 
Köket har även haft en klimatsmart vecka med mat som har mindre dålig påverkan på miljön. Det tycker vi är bra, och maten har varit jättegod. 


I dag har vi fått en fjärilsbur till klassrummet. Vi har nämligen beställt fjärilslarver från England som ska förpuppa sig hos oss och sedan bli fina nässelfjärilar. Larverna kommer om två veckor och lagom till sommaren ska vi släppa ut dem vid Kolartorp som är ett ängsområde i Rösjöskogen. Det ska bli spännande att följa fjärilens livscykel. 

Nästa vecka, v. 18: 

Onsdag - idrott 
Torsdag - helgdag, skola och fritids är 
                stängda
           
Fredag.  - fritids hela dagen

Trevlig helg och glad valborg! 

Hälsningar klass 1-4A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar