fredag 22 april 2016

Fredag 22/4

Hej, 

I dag är det fredag och strax börjar helgen. Vi är alla lite trötta, och då är det skönt att avsluta dagen med soltimme/klasstimme och bild. 

I morse hade vi NO. Då gick vi ut i skogen och letade fågelbon. I skogen vid vår skola finns det många fågelholkar och när man står still och är alldeles tyst kan man höra den fina fågelsången. I dag hörde vi bland annat en talgoxe och en hackapett. Sen såg vi en ringduva sitta högt uppe i ett träd. 
I skogen såg vi även en stor myrstack. Det var ingen aktivitet utanpå stacken men vi tror att om vi kommer tillbaka om ett par veckor så kanske vi får se myrorna. Någon hade gjort stora hål i stacken. Vi pratade om ifall det är en människa eller kanske ett djur som letar mat. På musiken sjöng vi i mikrofon. 
SO*-läxa: 
I går fick eleverna hem en ny läxbok. I den finns en liten instruktion till veckans läxa. Då vi pratat mycket om olika yrken på SO-lektionerna så följer upp det i läxan. Prata gärna hemma om yrken. Vad ni vuxna jobbar med och vad ni gör på jobbet? Yrken kopplar vi sedan till arbetet med hur ett samhälle är uppbyggt. Vad som behövs och hur vi önskar att det ska fungera. 

* Samhällsorienterade ämnen

Nästa vecka: 
Tisdag - Idrott och ombyte
Torsdag - Bad och halv studiedag. 


Trevlig helg! 
Med vänlig hälsning, 
Elever och personal i 1-4A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar