fredag 14 februari 2014

Veckobrev vecka 7

Så har ännu en vecka gått. Nu känns det nästan som vår ute, men vi ska nog inte ta ut det i förskott. Något bakslag kommer säkert.

Den här veckan har handlat en hel del om OS. Vi hade ju den stora invigningen i måndags och på idrotten spelade eleverna ishockey och curling (trots bristen på is). Idag fick vi även os-burgare till lunch. Det pågår även en tävling på skolan mellan personalen och eleverna. Det handlar om vilka som kommer först till Aten. Det gäller att gå den sträckan under dessa två os-veckor. Det finns en runda runt skolgården som är 500 m som eleverna promenerar eller springer flera gånger om dagen. För varje varv gör man ett streck som vi lärare rapporterar in. Just nu leder eleverna ganska stort. Så vi personal får promenera mycket under helgen.  

Idag har vi firat Alla hjärtans dag. Vi har pratat om vad man kan säga för snälla saker till varandra. Vi tränade på att säga snälla saker om oss vuxna. Detta skrev vi på tavlan. Se så snälla saker eleverna sa om mig :)


Sedan skickade vi runt hjärtan med eleverna på och eleverna skulle skriva snälla saker om varandra. De kom på fantastiskt snälla saker att skriva! Dessa hjärtan fick sedan eleverna ta med sig hem. Eleverna fick läsa sina hjärtan i skolan men läs dem gärna hemma också (ibland får ni hjälpa till att tyda vad det står). Vi pratade även om att det känns väldigt bra när någon säger snälla saker om en. 

På eftermiddagen ritade och skrev vi alla hjärtans dags-kort och skolan bjöd på glass. Vi avslutade dagen med klassens timme. 

Nästa vecka är jag ledig på måndag och på onsdag är jag på kurs hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar