fredag 7 februari 2014

Veckobrev vecka 6

Den här veckan blev lite annorlunda. I måndags var det studiedag, jag var hemma i tisdags och igår var det friluftsdag. Så vi har inte hunnit arbeta så mycket med svenska och matematik (därav bristen på läxor den här veckan). Det har dock varit en väldigt rolig vecka, där vi arbetat med mycket annat.

Idag pratade vi om OS som börjar ikväll. Det blev många diskussioner om att jag hade skrivit fel på schemat. "Det ska ju stå SO, inte OS". :) Vi tittade på en film om invigningen och vi pratade om vilka sporter man tävlar i under vinter-os. Tyvärr är inte pulkaåkning och snögubbsbygge med på programmet.

På måndag har vi en stor os-invigning på skolan. Till den ska alla klasser måla ett lands flaggor. Vi har Holland som land och har idag målat holländska flaggor som vi ska vifta med. Nästa vecka kommer handla mycket om OS, både i klassrummet och på idrotten. 

Idag skrev eleverna även om gårdagen. Detta är vad några elever skrev:

spela
mat   klasrom
gul röd grön
rumpa (vi åkte på rumpan ner för en backe)
 bovlin
kul
buss buss röris

på morgonen vi haft röris och avslappning. 
vi   har  gått ut  i skogen.  vi  hade skatt jakt.
vi åt vår an matsäck i klassrummet .
vi åkte till bowling hallen.
vi haft väldigt roligt.

I går var det frilupstag .
mid buss tbaka buss607.
Vi åt masek och drika.
vi gick i skogen .
Vi spelade bowling .

På engelskan fortsatte vi arbeta med djur. Grupp 1 spelade memory med de djuren som de vill lära sig på engelska. (Vet ni vad järv heter på engelska? Det ska vi lära oss.) Grupp 2 fick säga de djur de kunde och även vilka djur de vill lära sig på engelska.

På klassens timme var det gömma nyckeln och dansstopp för båda grupperna.

Trevlig os-helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar