fredag 28 mars 2014

Veckobrev vecka 13

Veckobrev vecka 13

Nu är äntligen våren här! Det märkte vi om inte igår när vi var ute i skogen hela dagen och letade vårtecken med Naturskolan. Vi var tillsammans med Gunnar som berättade om våren och visade på de olika vårtecknen. 

På förmiddagen letade vi knoppar och vi hittade massa olika träd bland annat hassel, al och björk.  
Vi använde luppar för att kunna titta närmare på det vi hittade. 
 

 På eftermiddagen letade vi vårtecken i form av djur. Djuren samlade vi i burkar som vi sedan visade varandra. Vi hittade bland annat spindlar, maskar och tusenfotingar. En spindel bet en tusenfoting så att den dog, vilket var spännande men sorgligt. 


Den här veckan har vi även arbetat mycket i Unikum. Eleverna har kryssat i glada och ledsna gubbar om hur de tycker att det är i skolan. Detta kommer vi att titta på under utvecklingssamtalet, men titta gärna in i Unikum redan nu!

Vi har såklart arbetat med matematik och svenska också. Jag har kollat av eleverna och deras mål i Unikum för att se om de har nått målen och det är väldigt roligt att så många har nått sina mål!

Idag har grupp 2 haft SO där vi återigen provade på att vara brandmän. Den här gången låtsades vi vara i ett brinnande hus där vi kröp runt och letade efter människor. Jag kan med glädje meddela att de hittade mig och fick ut mig innan elden eller rök tog oss :)

På träslöjden gjorde Hugo klart sin hund.

Nästa vecka har flera av er utvecklingssamtal och på torsdag ska eleverna med Jesper till Naturhistoriska museet och titta på utställningen "Svenska djur" i samband med arbetet på NO:n. 

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar