fredag 7 mars 2014

Veckobrev vecka 10

Efter lovet har vi nu kommit igång. Den här veckan har handlat mycket om lovet. Vi har både skrivit och ritat om vad vi har gjort. Eleverna har även läst det som de har skrivit för varandra. 

När vi kom i morse var det någon som hade busat med oss. I engelska-rummet låg det klossar på hela golvet. Istället för att bara plocka upp dem (det är ju så tråkigt att städa) gjorde vi en matematikövning av det. Eleverna fick ta 5 klossar var och bygga en figur av dem. Sedan fick de rita av figuren på ett rutigt papper. När de hade gjort några figurer satte sig eleverna två och två. En skulle då beskriva sin ritade figur för den andre. Den andre skulle utifrån instruktionen bygga samma figur. När de var klara fick de kontrollera så att det blev rätt. Detta tyckte eleverna var väldigt roligt men det var inte alltid så lätt att förklara. Och vilken sida är höger om den gula klossen?
På so:n med grupp 2 fortsatte vi att arbeta med brandkåren. Vi tittade på en film där de sa att brandmännen hade 1,5 minut på sig från det att larmet gått till att de ska sitta i brandbilen. Detta var vi ju tvungna att prova. Vi la ut elevernas kläder i hallen och ställde upp en "brandbil" av stolar i klassrummet. Sedan satte vi oss vid bordet och väntade på larmet. När "larmet" gick sprang eleverna till dörren där de skulle "åka ner för stången" (ta tag högt upp i luften och huka sig ner). Sedan sprang de ut och tog på sig alla kläderna och sprang in i brandbilen. Vi kom fram till att 1,5 minut är väldigt kort tid, men vi hann faktiskt. (Tänk om vi skulle göra som brandmännen varje gång vi ska ut på rast? Vad snabbt vi skulle komma ut...)
Idag har det varit schlager på skolan. På rasten var det dansstopp till melodifestivallåtar och det hänger discokulor och glitter lite här och där i skolan. Även på klassens timme blev det dansstopp, dock inte bara till schlagerlåtar.

På engelskan fortsätter vi att arbeta med djur. Bland annat har grupp 1 lyssnat på "What does the fox say" och letat vilka djur som är med i den. 

Nästa vecka är en "vanlig" vecka. Eleverna kommer börja att förbereda i Unikum inför utvecklingssamtalen. Jag är på kurs på fredag.

I väskorna ligger inbjudan till klassfest!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar