fredag 24 januari 2014

Veckobrev vecka 4

Den här veckan har sjukdomarna hunnit ikapp oss i klassen. Flera elever har varit hemma både med förkylning, feber och magsjuka. Vi hoppas att alla är friska nästa vecka!

På so:n har vi den här veckan fortsatt vårt arbete med polisen. Vi har skrivit om vad polisen gör och vad de har för utrustning. Nästa torsdag ska vi till Polismuseet på Djurgården. Vi åker efter lunch och kommer tillbaka ca 14.30. 

På tekniken har eleverna byggt torn av olika material, papper, sugrör och klossar för att se vilket torn som blev högst.  
Idag hade vi vårt K-kalas. Vi gick igenom vilka kläder vi hade på oss och satte lappar med orden. Vi hade allt från "kläder" till "klänning", "kalsonger" och "kartong". (Ahmed hade en stor kartong på sig :) 
Sedan åt vi saker som började på K. (Eleverna har även med sig varsin klubba hem.) De som ville fick även dricka det otroligt lyxiga "kranvattnet". 
                   kiwi                         clemetinklyftor

Eleverna fick även lukta i två burkar och gissa vad det var som de luktade på. De flesta kom på att det var kanel och kaffe. 

Det är jättekul att se elevernas framsteg i de olika ämnena och just nu händer det mycket hos många. Det är flera som håller på att befästa sin läsning och de mindre eleverna har lärt sig så många bokstäver att de kan skriva ord och meningar. Även i matematiken händer det mycket. De flesta eleverna har nått sina mål som vi satte upp för året vilket gör att vi går vidare. Det blir ju inget utvecklingssamtal nu i januari (se tidigare mejl från rektor) utan det blir senare under våren, men arbetena med de gamla målen och med nya fortgår.

Till sist har jag en uppmaning till er:
Det är flera som ringer och sms:ar till våra privata mobiler med information om eleverna. 
När ni gör det är det inte säkert att vi ser det, eftersom inte alla har telefonerna på sig under arbetstid. Det är dessutom våra privata telefoner som vi inte får använda under arbetstid. Från och med nu kommer vi inte att svara på våra mobiler. 
Jag uppmanar er att istället ringa till klassrummets telefon 08-594 96 737. Om vi inte svarar så lämna ett meddelande. Vi ser direkt om någon ringt. 

Hoppas ni får en trevlig helg med mycket vinteraktiviteter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar