fredag 30 augusti 2013

Veckobrev vecka 35

Den här veckan har vi så smått börjat komma igång med skolarbetet. Jag har suttit med några elever i taget och testat av dem i både svenska och i matematik. De andra har under tiden arbetat med andra uppgifter eller spelat olika spel. 

Vi har även kommit igång med klassvärden. Klassvärden är en elev som hjälper mig när det behövs, t.ex. under samlingen och om det behöver hämtas något. Det är även klassvärden som säger till när de 5 tysta minuterna i matsalen börjar och slutar. Sista lektionen på fredagen är det klassvärden som bestämmer vad vi ska göra på klassens timme och håller i den lektionen. Den här veckan hade Lukas bestämt lekarna gömma nyckeln och pipleken och sedan lyssnade de på Yohio på Youtube. 

Idag skickades även helgdagböckerna hem för första gången. Eleverna mottog denna läxa med skilda utrop. Några blev väldigt glada över att få läxa medans andra var mindre glada. Det ska bli kul att läsa dagböckerna på måndag!

Vi har ännu inte kommit igång med våra halvklasser då Jesper har varit sjuk den här veckan. Vi hoppas att han är frisk nästa vecka.

Nästa vecka är det halv studiedag för oss lärare på onsdagen. Det innebär att lektionerna slutar kl 12.00 och därefter är det fritids. Klasser kommer dock att åka och simma som vanligt. Det är även skolfotografering på fredag!

Trevlig helg önskar vi alla i 1-4A!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar