torsdag 15 december 2016

Veckan som gått

Hej,

Äntligen är alla elever och personal tillbaka efter ett par veckor med en hel del frånvaro.
Bloggen har därför uppdaterats sporadiskt. Nu ska vi försöka blogga lite mer frekvent de dagar som är kvar innan jullovet då fritids tar över verksamheten helt.

För information om jullov och fritids vänligen kontakta Slottets fritidspersonal/-ansvarig: 08-594 96 709

Ett stort tack till alla elever som medverkade i årets luciatåg. Det var fantastiskt att se våra elever stå inför publik och agera artister. Vi har i efterhand pratat om deras utveckling och att det även ingår i det vi lär oss att prata (i detta fall uppträda) inför andra. Som lärare är jag otroligt stolt men viktigast är ändå att barnen själva känner av sin prestation och fantastiska insats samt hur duktiga de var. Tack även till er föräldrar, släkt och vänner som kom hit som publik!

I dag torsdag är det sista dagen för bad denna termin. Vi kommer därför att skicka med badkläderna hem i eftermiddag. Nästa torsdag, den 22 december, är det julavslutning för hela skolan. Den börjar klockan 13.00 och ni är alla hjärtligt välkomna!JULAVSLUTNING - Rösjöskolan
Torsdag 22/12 kl. 13.00  
   Jultomte.gif
2016

Grundsärskolan och åk. 4 leder sångerna.


Nedan följer foton från verksamheten:
Matematik. 
Vi har i veckan pratat om våra nya sedlar och hur de används i vardagen. 
Efter det har vi beställt mat från en meny och ska härnäst betala.
Vi har även jobbat med klockans heltimmar. Vi har då pratat om klockslag under skoldagen t ex vilken tid vi börjar på morgonen, när vi går till fritids och vilken tid taxi/föräldrar hämtar. Därefter jobbade vi med klockan i en app på våra iPads som heter Nomp.

I tisdags, på luciadagen, hade vi planerat olika stationer under dagen som eleverna fick gå runt på. 
Inne i vårt klassrum pratade vi om Astrid Lindgren och tittade på Pippis jul. Sedan var det julpyssel inne hos Szylvia som är klassföreståndare i 4-6:an, och dagen avslutades med pepparkaksbak med Johan i hemkunskapssalen. Nedan följer foton från dagen. 

Vi har även haft bild med vår fantastiska bildlärare Lotta. 
Foton nedan. 
Trevlig torsdag! 
/Elever och personal i 1-4 A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar