fredag 2 september 2016

Fredagen den 2 september

Hej alla vänner, 

Nu har två veckor av terminen gått. Vi har haft två rätt lugna veckor där vi bekantat oss som klass, fått nya matteböcker samt påbörjat höstens första tema som är Afrika. Det har varit glada och arbetsvilliga elever som kommit till skolan varje morgon. I nästa vecka lägger vi i en lite högre växel vilket vi är redo för.

Vårt tema Afrika är uppskattat och vi bekantar oss just nu med olika djur som lever på savannen. I dag har vi bland annat tittat närmre på geparden. Vi har färglagt geparder och placerat ut dem på de ställen där många av dem lever på en karta över Afrika, vi har tittat på gaseller som geparden jagar för föda, samt vilka andra kattdjur som geparden är släkt med. Det är spännande med kartor och eleverna får själva bestämma var vi ska gå ner i Afrika på Google maps och titta på den fantastiska naturen.

I onsdags åkte vi till Sollentuna bibliotek. Där lånade vi många böcker. Bland annat varsin bänkbok, högläsningsbok - En häxa sitter barnvakt, och böcker om djur och länder i Afrika. Några av böckerna har en kod som kan man skanna av i en app på telefonerna och därigenom kan vi höra någon läsa böckerna för oss.

Inför vecka 36
* Morgonidrotten börjar - se info som skickats med eleverna hem gällande vilka dagar de ska ha ombyte.
* Föräldramöte på tisdag klockan 18.00 i skolans matsal.
* Halv studiedag på torsdag - fritids efter lunchrasten.

Trevlig helg!

Ps. Foton kommer i ett separat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar