torsdag 25 augusti 2016

Torsdagen den 25 augusti

Hej alla bloggläsare! 

Nu är skolan igång även om det än så länge är lite rörigt med nytt schema, nya lokaler och annat som ändrats sen förra läsåret. 

Under läsåret 16/17 kommer vi att ha ett nära samarbete med klass 4-6 som ligger vägg i vägg. Bland annat genom att vår nya lärare Johan undervisar i bägge klasser samt att vi delat in klasserna i tre grupper där grupperna överlappar klassgränserna något. Då det är nytt för oss alla så försöker vi de första veckorna att få till grupperna, samhörigheten mellan klasserna, samt trygghet i och mellan varandra. Vi kommer att berätta mer vid föräldramötet hur det är organiserat, men vi tror och hoppas att detta upplägg gynnar så väl eleverna som undervisningen. 

Nytt för i år är att varje skoldag inleda med en pulshöjande aktivitet. Våra idrottslärare och motorikpedagoger kommer att ansvara för detta. Detta börjar måndag vecka 36 (5/9) men då vi vill jobba in vanan så har vi i klassen redan denna vecka börjat med någon form av rörlig aktivitet direkt på morgonen. I dag var det följa John på fotbollsplanen och i morgon är vi i Idrottssalen. Eleverna behöver inte duscha efter aktiviteterna de två första veckorna. 

Vi har simning och bad på torsdagseftermiddagar även detta läsår. 

Vi hoppas att vi så snart som möjligt kan publicera schemat här på bloggen samt skicka hem ett i pappersform till eleverna.  Vi har varit tvugna att flytta runt på några praktiskt-estetiska ämnen vilket gjort att det tagit längre tid än planerat. Vi ber om ursäkt för det. 

Bilder från gårdagen:


Bild hos Lotta G. 

Hemkunskap i klassrummet. Vi skriver och målar vad vi äter till frukost. 

Genomgång av dagens schema. Vi använder både text, bild och tecken under våra samlingar. Eleverna är väldigt duktiga på att teckna och lär sig snabbt. I höst kommer vi även att ha "veckans tecken". 

NO med Johan. 

Trevlig torsdag! 
Hälsningar elever och personal! 

SLOTTET
På fritids bygger vi en koja, alla hjälps åt att samla pinnar och stenar. Vi njuter av det fina vädret.
Ha en bra kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar