fredag 13 mars 2015

Fredag

Idag har vi bytt lite platser i klassrummet, både runt samlingsbordet och de individuella platserna. En del elever fick sitta kvar på det ena eller andra stället men alla fick byta någon plats. De flesta tyckte att det var spännande att få byta. Sedan provade vi våra nya platser först med högläsning och sedan eget arbete. Mycket bra tyckte de flesta!
Vi har även kollat av våran belöningsburk och ritat ett streck hur långt vi kommit den här veckan.Sedan hade vi soltimme där vi utifrån bilder diskuterade olika situationer som inte var så bra. Eleverna fick komma med förslag på hur man kunde lösa situationen samt beskriva hur de trodde att de olika personerna kände sig.

På eftermiddagen höll Max i klassens timme. Vi lekte gömma nyckeln samt den populära pipleken.

Sedan gick klassen på träslöjd och vi avslutade dagen och veckan med ett matematikpass. Halva gruppen var ute med Jesper och pratade om olika matematiska begrepp såsom lång, kort, längre än och kortare än. Den andra halvan var i klassrummet med mig. Vi mätte vårt "Gorillagrepp" och jämförde om det var lika långt som från huvudet till fötterna, och det var det.  

Detta är början på ett område kring mätning som vi kommer hålla på med några veckor.

Inför nästa vecka:
måndag - idrott
tisdag - vi har städvecka och ska städa skolgården
torsdag - simning
fredag - "Rocka sockorna" (en dag då vi uppmärksammar att alla är olika och det är ok och bra att vara olika). Eleverna uppmuntras att ha olika sockor på sig. David och Hugo ska åka på Äventyrsraketen. Matsäck för er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar