torsdag 20 november 2014

Torsdag

Idag har vi arbetat med svenska och matematik. Vi jobbar mycket praktiskt just i matematiken. De flesta håller på med = tecknet och vi lägger lika många på varje sida. Några enbart antal medan några lägger så att det blir en additionsuppgift.

I svenskan håller flera på att skriva meningar eller korta texter om olika bilder. Eleverna har fått välja en valfri bild som de sedan skrivit om. De tycker att det är väldigt kul! 

På eftermiddagen åkte klassen och simmade. Då bussen var sen på vägen tillbaka hann vi inte med någon högläsning. Vi tar det imorgon istället. Eleverna fick förra veckan välja en bok som de ville läsa i klassen. Det blev en bok med klassiska sagor av H.C Andersen. Vi har läst "Den fula ankungen" och "Tummelisa". Imorgon ska vi läsa "Dummerjöns". Det blir mycket diskussioner efter sagorna; Kan de hända på riktigt? Varför gjorde de som de gjorde? Eftersom sagorna handlar mycket om djur och människor som är elaka eller som gör dumma saker så får vi spännande diskussioner utifrån rätt och fel samt att alla får vara olika och att det är bra att inte vara som alla andra ibland.

Glöm inte att titta efter löss ikväll (se tidigare inlägg)!

Passar även på att påminna om aktion julklappen. Vill man lämna in ett paket gör man det senast den 26 november (se tidigare inlägg för mer info).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar