fredag 9 maj 2014

Veckobrev vecka 19

Tänk att våren alltid går så snabbt! Vi är redan inne i maj och nu är det inte långt kvar till sommaren. Vi börjar inte med något nytt just nu utan vi arbetar vidare med det vi påbörjat och vi avslutar sådant som börjar bli färdigt. 

Den här veckan har vi arbetat mycket med våra böcker om brandkåren. Eleverna tycker att det är väldigt kul att rita och skriva på I-pad. Ibland ritar vi direkt på I-paden och ibland ritar vi på papper och tar kort på teckningarna. Vi har skrivit om brandbilen och nu har vi börjat med brandmännen och vad de har på sig och varför. Eleverna tycker att det är väldigt konstigt att de har så tjocka kläder på sig även på sommaren.

Vi har även arbetat vidare med matematik och svenska. Eleverna läser mycket nu, både i sina låneböcker från biblioteket och i böcker som finns i klassrummet. Jättekul!

Nästa vecka är en hel och vanlig vecka. Vår belöningsburk börjar fyllas och vi hoppas att vi snart ska kunna åka iväg och gå på bio! 

Jag vill påminna om att jag är på kurs hela vecka 21. Assistenterna kommer att turas om att hålla i undervisningen. De elever som har sv-läxa kommer därför nästa vecka att få två läxor på en gång som ska lämnas in tisdag 27/5.

måndagen den 19/5 ska klassen till Sollentunavallen och ha friidrott hela dagen. Då behöver eleverna matsäck med sig!

Till sist vill jag be er att se till att eleverna har regnkläder och stövlar här! Vi är alltid ute på rasterna, även om det regnar, så de behöver ha regnkläder här! Om ni är osäkra på vad som finns så hör av er! 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar