fredag 25 april 2014

Veckobrev vecka 17

Vilken vecka vi har haft! Strålande sol och verkliga vårkänslor i luften!

Vi har arbetat en del med påsklovet. Eleverna har både fått berätta, skriva och rita om sina påsklov. På so:n har vi kommit igång med våra böcker om brandkåren. Eleverna tycker att det är mycket spännande att det ska bli böcker, även om det är lite svårt att förstå hur det ska kunna bli en bok när vi arbetar på i-pad.

På no:n har eleverna varit ute och fortsatt titta på vårtecken i form av insekter och småkryp. De var bland annat och tittade på flera myrstackar och såg myrornas aktivitet.

Vi har arbetat med bokstaven J den här veckan och när eleverna var klara med J gick de tillbaka och repeterade och arbetade med sidor som de missat.

Idag var hela särskolan i musiksalen och övade inför Vårkonserten på tisdag (se info nedan). Det var varmt och mycket folk i salen men eleverna var otroligt duktiga både på att sjunga och att vänta på sin tur. Jättekul att se!

Den här veckan har det varit en del konflikter på rasterna. Det är flera elever som säger dumma saker till varandra och som retar varandra fram och tillbaka. Vi pratar mycket om det här i skolan. Nästa vecka ska vi personal spela teater för eleverna och visa hur det blir när man inte är sjysst mot varandra. Ni får gärna prata om det här hemma också så att eleverna får höra från flera håll vikten av att vara en sjysst kompis.

Nästa vecka är en kort vecka. Det är tre skoldagar innan det är dags för valborg och 1:a maj. På måndag är det dessutom studiedag för lärarna så det är fritids från kl 12.30.

På tisdag den 29 april är alla välkomna att höra när Rösjöskolans elever sjunger in våren. Vi samlas på den inre skolgården 13.00. (Konserten ställs in vid regn.)

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar