fredag 11 april 2014

Veckobrev vecka 15

Jag vill börja med att tacka alla för givande och bra utvecklingssamtal! Den här veckan har alla haft sina samtal vilket eleverna tycker är ganska skönt. Det ligger mycket spänning i luften när de vet att mamma eller pappa ska kommer till skolan. 

Det har varit många utflykter den senaste tiden och så även den här veckan. I tisdags var klassen till Cosmonova och tittade på en film om korallreven. De fick följa med en pojke som levde där och se hur han levde. Mycket spännande tyckte de flesta. Några tyckte dock att det var lite läskigt med den stora duken. (Man kan bli lite åksjuk efter ett tag.)

I torsdags var vi till Edbergskyrkan och tittade på barnkörer som sjöng om Jesus död. Några tyckte att det var svårt att hänga med vad som hände. Men vi följde upp det på eftermiddagen med film och diskussioner. Vi pratade mycket om hur man dör och vad som händer när man dör. De flesta var överens om att Jesus kropp inte bara kunde försvinna, men de visste inte riktigt vart han kunde ha tagit vägen. Hade han åkt till himlen? Eller var det bara själen som gjorde det? Och vad är själen för något? Många frågor blev det...

Idag har vi arbetat med bokstaven Y. Vi kom fram till att det inte finns så många ord som börjar på Y men att det finns många ord som har Y i.

På eftermiddagen idag hade klassen träslöjd och sedan engelska och klassens timme. På engelskan arbetar vi med att sätta in olika djur i meningar t.ex I have a mouse. Who has a lion?

Nästa vecka är det påsklov. Vi som arbetar i klassen hoppas att ni alla får en skön påsk med mycket godis och sol! 
Skolan börjar igen tisdagen den 22/4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar