fredag 25 oktober 2013

Veckobrev vecka 43

Oj vad tiden går fort när man har roligt! Det är redan höstlov! Eleverna ser fram emot att få vara lediga. Några kommer att vara på fritids och några kommer att vara lediga. Det har varit roliga och intensiva första månader på det här läsåret. Eleverna har lärt sig otroligt mycket och alla går framåt. Det är jätteroligt att se!

Den här veckan har vi arbetat på. På so:n har eleverna fått göra egna tidslinjer över en skoldag (se nedan). Vad händer när vi kommer på morgonen och under dagen? En del elever fortsatte tidslinjen även över vad de gör när de kommer hem. Detta kommer vi att fortsätta med efter lovet. Då kommer vi även att göra en tidslinje över en vecka. 

På simningen är det flera elever som utvecklats mycket de senaste veckorna. Några har lärt sig simma flera längder utan simdyna och några har tagit några simtag utan. 

Idag repeterade vi vilka bokstäver vi har arbetat med och eleverna fick bilda ord av dessa. Vi kunde bland annat skriva; sol, simma, lim, mil, sil och Emma.

På måndag efter lovet, 4/11 är det halv studiedag för oss lärare. Då slutar undervisningen kl 12.30 och sedan är det fritids. 

Efter lovet kommer vi att börja prata om Öppet hus som är lördagen den 16/11. (Inbjudan kommer senare) Detta är en obligatorisk skoldag och om man inte kan komma måste man söka ledigt. Måndagen efter den 18/11 är det lovdag, men fritids är öppet som vanligt. 

Jag vill påminna alla om att se till att eleverna har ordentliga kläder på eller med sig till skolan. Även om hösten hittills varit varm så kommer snart kylan och då behövs; mössa, vantar, varma skor, varm jacka och täckbyxor.


Två elevers tidslinjer över hur en fredag ser ut.

Till sist vill jag önska er alla en trevlig helg och ett trevligt lov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar