fredag 13 september 2013

Veckobrev vecka 37

Den här veckan har vi på so:n arbetat med trafiken. Eleverna visade snabbt att de kan väldigt mycket och för att de ska få möjlighet att visa det ska de få göra instruktionsfilmer till hur man går över ett övergångsställe. Vi tränade på detta den här veckan och skrev manus till filmerna. Nästa vecka ska vi filma och spela in ljudet. 

Vi har fortsatt med veckans bokstav som är M. Från och med nästa vecka kommer vi att arbeta med veckans bokstav i halvgrupper. Detta betyder att några kommer att introduceras till den nya bokstaven på måndagen och de andra på fredagen. Alla kommer dock att få lika mycket tid till arbetet. 

I matematiken arbetar vi fortfarande individuellt. Så småningom kommer jag att dela in eleverna i mattegrupper så vi kan göra vissa moment tillsammans i grupp. På det sättet kan man prata matematik tillsammans och inte bara arbeta i matematikböckerna.

Idag välkomnade vi Mariana till klassen! Vi började dagen med att gå ut och leka tillsammans för att lära känna varandra. Vi lekte "Kom alla mina kycklingar" i två varianter och några olika namnlekar. Efter rasten hade vi klassens timme, där det var Serok som höll i lektionen. Vi hade dansstopp och lyssnade på musik. 

I eftermiddag ska vi springa Skoljoggen tillsammans med resten av skolan. 

Nästa vecka är det Hälsovecka på skolan. Det kommer att vara olika styrda aktiviteter på halv tiorasten och vi kommer att fokusera mycket på rörelse och hälsa i klassen också.

På måndag kommer tider för utvecklingssamtal. Fyll i lappen och skicka tillbaka så snabbt som möjligt!

Trevlig helg!
önskar vi alla i 1-4 A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar